Het LoopCentrum

Tailormade website

Het LoopCentrum in Horst is één van de grootste hardloop- en wandel speciaalzaak in Nederland. Ze onderscheiden zich vooral in hun deskundig schoen-, kleding & sport-bh advies voor hardlopen en wandelen. Middels een uitgebreide voet- en loopanalyse krijgt de klant een advies over de juiste wandel- of hardloopschoen.

Aanleiding

In het voorjaar van 2016 ging Tim op gesprek bij Het LoopCentrum in Horst. Aanleiding van het gesprek was de verouderde website. Een website die voorheen functioneerde als webshop en door vele aanpassingen niet meer voldeed aan de eisen en wensen van Het LoopCentrum .

In de daaropvolgende vervolgafspraak, waar Maik ook bij aanschoof, werden de nieuwe eisen en wensen besproken. Belangrijk hierbij was een duidelijke splitsing tussen hardlopen en wandelen. Beide categorieën zijn aparte werelden met iedere een andere doelgroep, andere producten en een andere benadering.

Het resultaat

Mindworkz realiseerde een website waarin deze categorieën letterlijk gesplitst werden in 2 verschillende websites. Bij een bezoek aan de website komt de consument op een landingspagina waar hij/zij eerst een keuze moeten maken tussen wandelen of hardlopen. De achterliggende websites laten iedere hun eigen producten, informatie, adviezen en evenementen zien.

Hun deskundigheid in hardlopen en wandelen is vanaf nu ook terug te zien op hun website. De juiste aanvulling op de winkel waar de bezoeker verder terecht kan voor persoonlijke aandacht met het juiste advies op maat.

Een nieuwe stap

Medio 2017 stond het LoopCentrum voor een bijzondere stap, namelijk de opening van een tweede filiaal. Een nieuwe vestiging in Venlo waar naast hardlopen gestart werd met een nieuwe tak van sport, namelijk Het Hockeycentrum. Deze nieuwe tak zorgde voor een nieuwe doelgroep met andere producten.

Na de eerdere prettige samenwerking en het blijvende goede contact klopte Martijn van Eck, vestigingsmanager van het LoopCentrum Venlo, opnieuw aan bij Mindworkz hoe deze tak te communiceren op de nieuwe website.

Door de flexibele opzet van de website wist Mindworkz met een paar aanpassingen de website te verrijken met een derde pijler. Naast hardlopen en wandelen kan de bezoeker op de landingspagina nu ook kiezen voor Hockey. Op het HockeyCentrum.nl kan iedere hockeyer: junior, senior, recreatief of prestatief terecht voor het juiste advies met betrekking tot schoenen, sticks, kleding en accessoires.

Background 3
  • Het Loopcentrum
  • Het Loopcentrum
  • Het Loopcentrum
Het Loopcentrum
Het Loopcentrum
Het Loopcentrum

Het eindresultaat bevat

Website tot in detail op maat volgens de huisstijl van Het Loopcentrum.

Splitsing op basis van doelgroep (hardlopen, wandelen en hockey).

Een blogmodule voor het delen van advies en informatie.

Een agendamodule voor het delen van evenementen.

Volledig geschikt voor mobiele telefoons.

Eenvoudig te beheren via Processwire CMS.

Website beveiligd met SSL-verbinding.

AVG proof website.

Martijn over onze samenwerking

"Al jaren is Mindworkz onze websitepartner. Dit zal ook zo blijven, omdat Mindworkz een partij is die snel en transparant handelt, mooi werk levert en door goed te luisteren in staat is onze wensen te vertalen naar een mooie website. Misschien wel het belangrijkste: ook na de bouw van de website blijven ze voor ons klaar staan."
Martijn Het Loopcentrum
Martijn van Eck, Vestigingsmanager het HockeyCentrum Venlo en lid Management Team bij het LoopCentrum