Een nieuwe website die aan de voorkant beleving biedt aan de bezoeker en aan de achterkant gemakkelijk te beheren is voor medewerkers. Deze vraag van Kasteeltuinen Arcen viel via een briefing per post letterlijk bij ons op de deurmat. Wij gingen pitchen en ze waren enthousiast: we mochten aan de slag.

Een website die prikkelt

De oude website van Kasteeltuinen Arcen kende een te informatieve opzet. Hierdoor klopte het digitale plaatje niet met de beleving uit het park. Vandaar aan ons de taak om een website op te zetten die beeldend is en uitnodigt tot een bezoek.

Allereerst dachten we na over de juiste invulling van de website. Middels cardsorting hebben we een logische menustructuur bepaald en vastgesteld welke sjablonen (paginasoorten) nodig zijn om deze structuur op te zetten. Vervolgens hebben we deze pagina’s schetsmatig weergegeven in wireframes en doorvertaald naar visual designs. En niet alleen de voorkant van de website werd voorzien van een logische indeling, ook de achterkant hebben we gebruiksvriendelijk ingericht met een handig CMS systeem. Zo kunnen de medewerkers van Kasteeltuinen Arcen eenvoudig zelf de website beheren zonder dat het hun teveel tijd en energie kost.