Waarom wij kiezen voor WordPress?

Tim Cosson
dinsdag 30 november 2021
4 minuten

Continuïteit’ en ‘eenvoud in beheer’ zijn twee belangrijke bouwstenen voor een goede website. De website moet immers niet alleen mooi zijn en goed werken als hij wordt opgeleverd, maar ook jaren later nog aan jouw wensen en die van jouw klanten (de gebruikers van de website) voldoen. Daarvoor moet hij voortdurend worden bijgewerkt. Het gaat dan zowel om het aanpassen van praktische informatie en het toevoegen van nieuwe foto’s, blogs en landingspagina’s, alsook om het continueren van de techniek. Een goede website is nooit ‘af’, maar moet je voortdurend doorontwikkelen. Dat is dan ook een van de redenen dat wij kiezen voor WordPress. Benieuwd naar alle redenen? Lees dan hier de negen redenen waarom wij kiezen voor WordPress.

 

Wat is een CMS en wat is WordPress?

Voordat we ingaan op de negen redenen waarom wij kiezen voor WordPress, volgt eerst een korte uitleg over wat een CMS precies is en wat WordPress is.

Vroeger was het maken of onderhouden van een website alleen weggelegd voor mensen met kennis van programmeertalen (bijvoorbeeld HTML). Tegenwoordig heeft echter bijna iedereen een website, zelfs kleine bedrijven en zelfstandigen. En die hebben echt niet allemaal een technische achtergrond of programmeerervaring. Vaak hebben ze ook niet de financiën om voor elke aanpassing op de website een IT-bedrijf in te schakelen. Hoe doen ze dat dan? Het antwoord daarop is, dat de meeste websites tegenwoordig worden gemaakt in een CMS.

CMS staat voor content management system. Het is een systeem waarmee je de inhoud op jouw website kunt beheren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van tekst, afbeeldingen en documenten op bestaande pagina’s, maar ook het toevoegen van nieuwe landingspagina’s en blogs. Het grote voordeel van een CMS is dat je geen code hoeft te schrijven om aanpassingen te maken op jouw website. Dit maakt het dus relatief eenvoudig om je eigen website te beheren, ook als je geen technische achtergrond hebt.

WordPress is een voorbeeld van zo’n CMS. Het bijzondere aan WordPress is bovendien dat het een opensource-CMS is. Dit betekent dat het systeem door iedereen gratis en open te gebruiken is, wat bijvoorbeeld niet het geval is wanneer je een custom CMS laat maken. In dit artikel maakten we al de vergelijking tussen WordPress en een custom CMS.

 

1. WordPress maakt maatwerk mogelijk

Hoewel WordPress immens populair is en hiermee maar liefst 60% van alle websites is gemaakt die met een CMS zijn opgebouwd, bestaat er nog altijd een groot vooroordeel over het gebruik van WordPress. Men denkt namelijk dat je met WordPress alleen maar een ‘standaard’ website krijgt. Met andere woorden: maatwerk is niet mogelijk. Het tegenovergestelde is waar: je kunt in WordPress élke website laten maken die je maar kunt bedenken. WordPress is slechts het framework waarin je de website laat bouwen. Je kunt hierbij kiezen voor standaardthema’s en -templates, maar deze kun je ook helemaal op maat laten maken.

Als WordPress-specialisten hebben we al voor veel bedrijven eigen thema’s mogen ontwikkelen, die zorgen voor een unieke bedrijfswebsite die er niet alleen professioneel uitziet, maar ook qua stijl en functionaliteiten past bij de gebruiker.

 

2. WordPress is eenvoudig in gebruik

We hadden het er hierboven al even over: de grootste reden voor ons om te kiezen voor WordPress is dat het eenvoudig in gebruik is. Het CMS werkt intuïtief, ook voor mensen die geen technische achtergrond hebben.

Extra fijn: wij bij Mindworkz hebben hier tevens een eigen ‘sausje’ overheen gegoten dat het gebruikersgemak nog sterker versimpelt, zodat je zeer eenvoudig nieuwe teksten, foto’s, video’s, landingspagina’s en blogs toevoegt.

 

3. WordPress is schaalbaar en geschikt voor elk bedrijf

WordPress is geschikt voor elk soort bedrijf, of het nu gaat om een klein, gemiddeld of groot bedrijf. Ook maakt het niet uit of je een zeer brede doelgroep hebt of juist in een nichemarkt zit. Dit komt door de vele mogelijkheden die WordPress biedt.

WordPress wordt dan ook gebruikt voor eenvoudige websites, zoals die van de plaatselijke bakker, maar ook voor complexe websites van miljoenenbedrijven, zoals  Mercedes-Benz en The Walt Disney Company.

Dat maakt WordPress erg geschikt voor bedrijven die nu nog relatief klein zijn, maar wel de ambitie hebben om te groeien; nadat de website is opgeleverd, voeg je eenvoudig extra functionaliteiten toe wanneer dit nodig blijkt te zijn.

 

4. WordPress is SEO-vriendelijk

Naast eenvoud in beheer en continuïteit is ook vindbaarheid een van de bouwstenen voor een goede website. Je hebt niets aan een website zonder bezoekers en de meeste bezoekers komen nu eenmaal via Google. Een goede Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie) is dus erg belangrijk. Gelukkig helpt WordPress hier automatisch bij. De structuur van een WordPress-website is optimaal om gevonden te worden in Google. Daarnaast zijn er veel plug-ins beschikbaar om de SEO nog verder te optimaliseren. Hierbij gaat het zowel om plug-ins die de technische kant van je website SEO-vriendelijker maken, alsook om plug-ins die je helpen bij het schrijven van SEO-vriendelijke teksten voor op je website.

Schakel je ons in voor het maken van jouw WordPress-website? Dan maken wij een SEO-geoptimaliseerd thema dat zorgt voor een nóg betere vindbaarheid en installeren we de juiste plug-ins.

 

5. WordPress biedt de voordelen van open source

Zoals gezegd is WordPress een opensource-CMS. Aan dit systeem dragen wereldwijd enorm veel mensen bij, van designers tot programmeurs en van marketeers tot ondernemers. Dat zorgt ervoor dat het systeem enorm krachtig is en dat er duizenden plug-ins beschikbaar zijn die allerlei functies mogelijk maken.

Dit zorgt ervoor dat we relatief eenvoudig nieuwe functies voor jou kunnen toevoegen.

Bovendien heeft het feit dat WordPress open source is voor jou nog een groot voordeel: je blijft zelf eigenaar van de WordPress-code en alle data van je website. Daardoor ben je niet afhankelijk van één internetbureau: elk bureau kan het werk van het vorige bureau oppakken en hieraan verder werken.

 

6. Een WordPress-website is veilig

Elk CMS kan in theorie gehackt worden. Gelukkig is WordPress heel veilig. Het systeem wordt voortdurend geüpdatet en voldoet daardoor aan de meest recente voorschriften op het gebied van privacy en veiligheid. Om je website nog veiliger te maken, zijn er bovendien veel plug-ins beschikbaar. Door deze plug-ins te installeren, maak je aanvallen en spam onmogelijk. Ook scannen deze plug-ins IP-adressen op gevaarlijk gedrag en maken ze automatisch back-ups van je website.

Wanneer je ons inschakelt als WordPress-specialisten, zorgen we er uiteraard voor dat de veiligheidsrisico’s geminimaliseerd worden. Dit doen we door het treffen van de juiste maatregelen en het installeren van de juiste plug-ins. Wanneer je dit doet, is er geen veiligere CMS dan WordPress.

 

7. Een WordPress-website is betrouwbaar

Omdat zoveel mensen met WordPress werken, wordt het systeem voortdurend geüpdatet en verbeterd. Dit maakt het CMS enorm betrouwbaar: in de basis zitten weinig bugs.

Wel is het belangrijk dat je je thema’s en plug-ins regelmatig updatet. Hiervoor kun je ons inschakelen; wij zorgen er dan voor dat je website technisch gezien up-to-date blijft en bugs worden voorkomen.

 

8. Een WordPress-website is responsive

Maar liefst 70% van alle websiteverkeer vindt plaats via een mobiele telefoon. Dit betekent dat het erg belangrijk is dat je website niet alleen op een desktop, maar ook via de mobiele telefoon (en andere apparaten zoals een iPad) goed te gebruiken is. Een WordPress-website is hiervoor ideaal. De website schaalt perfect mee en je kunt aanpassingen maken die het mobiele gebruik van de website nog beter maken. Denk bijvoorbeeld aan een slider die, of een menu dat er anders uitziet wanneer je de website op je mobiele telefoon bekijkt dan wanneer je deze op je desktop bekijkt.

Extra fijn: websites die goed mobiel te lezen zijn, scoren ook beter in Google!

 

9. Een WordPress-website is snel

Niets is zo vervelend als een website die traag laadt. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom mensen een website verlaten, nog voordat ze ook maar iets op de website hebben bekeken. Bovendien is een trage website slecht voor je vindbaarheid, omdat Google snelladende websites hoger in de zoekresultaten zet.

Gelukkig is WordPress uit zichzelf al vrij snel. Met slimme plug-ins en unieke aanpassingen in het thema kun je dit nog eens verbeteren. Er zijn echter ook thema’s en plug-ins die je website juist behoorlijk vertragen. Wanneer je ons inschakelt als WordPress-specialisten, helpen we je om je WordPress-website optimaal snel te maken en te houden.

 

Maatwerk WordPress-website door Mindworkz

Wil je ook een maatwerk WordPress-website met alle bovengenoemde voordelen? Schakel dan Mindworkz in. Als WordPress-specialisten helpen wij je om het meeste te halen uit jouw WordPress-website. We kunnen je helpen bij het opleveren van jouw WordPress-website en het technisch onderhouden ervan.

Heb je interesse om een maatwerk WordPress-website door ons te laten maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Download het plan van aanpak voor jouw nieuwe website

  • In 10 essentiële stappen komen tot een plan van aanpak voor jouw ideale website;
  • Breng je doelen en strategie in kaart om de juiste website te creëren.
  • En nog veel meer…
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.